2016. okt 10.

Megvan a dátum, 5i50 első főpróba, jövök!

írta: Béla Készül
Megvan a dátum, 5i50 első főpróba, jövök!

Írtam nektek korábban, hogy az 5i50 triatlonversenyre legjobban úgy tudnék felkészülni, ha legalább kétszer modellezném a megmérettetést, azaz két „házi 5i50-et” csinálnék meg. A terv továbbra is adott, sőt, megvan az első állomás dátuma is!

December 17-e lesz az a szombat, amikor reggel nagy pakkot összepakolva nekiindulok, hogy végigcsináljam a másfél kilométer úszásból, negyven kilométer kerékpárból és tíz kilométer futásból álló versenyemet. Ezt első főpróbaként értelmezem, leginkább az adott távok időeredménye érdekes, a lehetőségek miatt a depózási idők, habár – a legutóbbival ellentétben – tempósan szeretnék öltözni, most nem annyira számítanak. A nyári verseny időinél szeretnék jobbat menni minden távon, tapasztalatot gyűjteni, lemérni, hol is tartok.

dsc_4933.JPG

Mi kell az előrelépéshez?

Folyamatos edzés, az biztos! Jelenleg heti négy alkalommal edzek, ebben három saját testsúlyos tréning, és egy tíz kilométeres futás szerepel. Ezek mellé tervezek havi két úszást is beiktatni, ez az ág nem megy annyira rosszul, nemrég sikerült saját rekordot úsznom, így remélem ennyi elég lesz.

bela_keszul.png

Fontos szokni a viszonyokat is! Ennek oka, hogy a tervek szerint a bringa rész konditeremben lesz, míg a futás, hacsak nincsenek kemény mínuszok, továbbra is szabad levegőn! Ehhez lényeges, hogy ugyanúgy maradjak kint futni, annak ellenére, hogy egyre hidegebb van, szokjam a körülményeket! A kerékpárt lesz a legnehezebb lemodellezni, de jó eséllyel pár alkalommal megnézem majd a konditermes változatot is, hogy szokjam, tapasztaljam.

dsc_4695.JPG

Kicsit összeszorul a gyomor!

Az a vicces, hogy eddig, mint technikai részletre gondoltam a „házi 5i50-ekre”, de most, hogy megvan a dátum, már kicsit összeszorul a gyomrom, elkezdtem pici bizsergést, netán izgalmat érezni! Ez is plusz motiváció lesz, az biztos, a lényeg, hogy tegyem oda magam, ahogy csak bírom! Rajta leszek, ezt megígérhetem nektek! Szorítsatok!

dsc_4866.JPG

Szólj hozzá

blog verseny triatlon célkitűzés versenyeim