2016. nov 21.

Kevesebb mint egy hónap, és főpróba! Izgulás ON!

írta: Béla Készül
Kevesebb mint egy hónap, és főpróba! Izgulás ON!

Eldöntöttem, megálmodtam, most már nincs visszaút! December 17-én, kevesebb mint egy hónap múlva itt a főpróba a nyári 5i50 Budapest triatlonversenyre! Izgulok, edzek, így épül fel az utolsó hónapom!

Pont úgy voltam most is, mint nyáron, július elején! Ránéztem a naptárra, és tudatosodott bennem, hogy már nincs egy hónap életem egyik legnagyobb megmérettetéséig! Most az első főpróba, vagyis az első „házi 5i50” következik, vagyis másfél kilométer úszás, negyven kilométer kerékpározás és tíz kilométer futás! Nem lesz egyszerű, de a hetente átlagosan elvégzett négy-öt tréningemnek elég kell lennie, hogy elérjem a nyári időket, netán kicsit jobbá is tudjam tenni őket!

img_20161109_085200_1478717978135.jpg

Béla, a célt ne feledd!

Ezt edzőm mondta, alig egy hete! A cél pedig, hogy érdemi javulást produkáljak a nyári versenyen! Ehhez első komolyabb lépés a mostani edzőverseny, de nem ez a cél! Ha itt nem döntök csúcsokat, nem futom, vagy úszom meg életem legjobbját, az nem baj, majd nyáron kell ez! Persze szeretnék jobb lenni, fejlődni, de a lépéssort igenis be kell tartanom!

img_20161110_112729_1478856147684.jpg

Megvan a helyszín!

A jó hír, hogy sikerült megtalálni az ideális helyszínt a „házi 5i50-re”, a Sport11 sport és rendezvényközpontban lesz a megmérettetés! Az úszás a helyszín harminchárom méteres, sátorral védett medencéjében, a kerékpár pedig a rendkívül kulturált, szép állapotú fitneszteremben lesz. A futást szabadtéren, a Sport11 előtti horgásztó körül tervezzük, itt egy kör nagyságrendileg egy kilométer. Ha nagyon hideg lenne, úgy ennek a versenyszámnak is a fitneszterem ad otthont.

img_20161111_085541.jpg

A lépéssorrend

Tekintve, hogy nincs túl sok idő hátra, a felkészülést ugyanúgy osztjuk be, ahogy a nyári verseny előtt! Tematikus hetek lesznek, hogy a csúcsforma közelébe érhessek, így lesz erősítő, kondicionáló, állóképesség-fejlesztő hét, és persze közvetlenül a megmérettetés előtt visszapihentetés is. A sorrendet edzőm dönti majd el, meglátjuk, könnyű biztos nem lesz!

img_20161111_085624.jpg

Ami hasonló!

Ami nagyon hasonló a nyári 5i50 triatlonversenyhez képest, az a bizsergés, amit napról napra jobban érzek. A várakozással teli izgalom, és egyben egy kis félsz, ha őszinte szeretnék lenni. Bízom benne, hogy sikerül majd jó eredményt elérni, mindenesetre abban még inkább, hogy kiváló lépcsőfok lesz a felkészülésben. Hiszen készülök, Béla készül, Béla remél!

Szólj hozzá

blog verseny úszás kerékpár futás triatlon megmérettetés Béla Készül versenyeim