2017. jan 09.

Így lesz álomból valóság: alapozás!

írta: Béla Készül
Így lesz álomból valóság: alapozás!

Előző héten írtam nektek a 2017-es konkrét terveimről, most pedig leírom, hogyan is próbálom álomból valósággá átváltani az elgondolásokat. Alapozás!

Aki valaha, akár gyermekként, mozgott profi, vagy félprofi szinten, tudja, hogy a leginkább gyűlölt szó a sportolók körében, az az alapozás! Ha megkérdezed az érintetteket, mindenkinek lesz legalább két-három sztorija, hogy ezen időszakban milyen extrém gyakorlatokat kellett végrehajtani. A mókás és egyben elrettentő történetek mellett azonban abban is egyet fognak érteni, hogy akármilyen fogösszeszorítós, kínkeserves időszak is az alapozás, hihetetlenül hasznos!

img_20161227_100057.jpg

Anno gyermek vízilabdázóként nekem is volt ilyenben részem, utáltam is, ahogy kell, labdát nem láttunk, csak úsztunk látástól vakulásig, de az alapozás heteit követően úsztam meg életem legjobb száz méterét, 1:05 percet. Értelme volt, és ahogy mondani szokták, nem szeretni kell, hanem csinálni!

img_20161228_190613.jpg

Ennek fényében január és február hónapban jómagam is alapozom, komolyan erősítek, hogy legyen miből megvalósítani a nyári álmokat, illetve az április magasságában várható második házi versenyt!

img_20170102_085544.jpg

Azt gondolom emellett, hogy az alapozás nem feltétlenül csak a versenyzők sajátja kell, hogy legyen! Nem kell, hogy feltétlenül verseny motiváljon, lehet az jobb forma, alak, vagy bármi, a lényeg, hogy ilyenkor az edzésidőket és tréningmennyiségeket érdemes növelni. Páran össze is fogtunk megint, hogy együtt, közösen alapozzunk, egymást motiváljuk, és segítsük! Ha van kedvetek, itt csatlakozhattok hozzánk! Tegyétek meg, „találkozzunk” a következő edzésen!

Béla készül, készüljetek Ti is!

Plusz infó, hogy a felkészülésemet ezentúl itt is követhetitek! Exkluzív tartalom, gyakori infók! Csatlakozzatok!

Szólj hozzá

blog alapozás Béla Készül