2016. nov 14.

A motiváció ereje, miattatok van az egész!

írta: Béla Készül
A motiváció ereje, miattatok van az egész!

Sokszor kerülhetünk hullámvölgybe, amikor nincs kedvünk, vagy éppen úgy érezzük, fizikai erőnk sincs edzeni, mozogni. Nincs ez velem sem másként, de a motiváció mindig segít! Kintről és bentről egyaránt, hiszen hihetetlen az ereje!

Október magasságában megálmodtam a 60 kilométer futáskihívást. A dolog lényege, hogy november hónapban összesen ennyit kellene lefutni a programban résztvevőknek. Van, akinek ez vicc mennyiség, és hetente fut ennyit, van, akinek ez elérhetetlennek tűnő dolog. Mindenesetre, miután nekem a december 17-ei első „házi 5i50” kapcsán muszáj ennyit lefutnom, meghirdettem, és több mint negyvenen csatlakoztak, csatlakoztatok a kihíváshoz.

img_20161102_095319_hdr_1478112789237.jpg

A külső motivációs erő

Nap mint nap olvasom a hozzászólásokat, hogy ki hány kilométernél tart a megcélzott hatvanból, és elképesztő dolgokat látok. Emberek, mint te vagy én, család, munka, magánélet mellett is találnak időt a futásra, a mozgásra minden héten, sokan heti többször. Van olyan profi futó lány, aki belevágott, csak ő kétszáz kilométert fut le novemberben, van, aki hetente futja a hatvanat, és minden héten új „időszámításba” kezd! Olvasom ezeket a kommenteket, és el sem hiszitek, milyen motiváció meríthető ebből! Olvasom, és azt gondolom, igenis, egyszer majd nekem is menni fog, csak nagyon keményen kell dolgoznom érte!

img_20161110_093049_1.jpg

A másik véglet, aki még sosem futott, de most belekezdett! Nem a hatvan a cél, hanem az, hogy megbarátkozzon a futással, elkezdjen aktívan mozogni. Az, hogy az ötletem, vagy esetleg a saját sztorim ilyenre sarkall embereket, egyrészt hihetetlenül megtisztelő, másrészt iszonyatosan motiváló, harmadrészt kőkemény felelősség, hogy nekem aztán nincs megállás, hátha van még, akire pozitívan lehet hatni így vagy úgy!

img_20161107_085404.jpg

A belső motiváció

Fontos összetevő a kitartásban, hogy önmagunkból, az akaratunkból és az elhatározásból, elszántságból is erőt, motivációt nyerjünk! A belső akarat megnyilvánulása ez, amikor magadnak mondod, hogy igenis menni kell tovább, már csak néhány lépés, néhány hossz, vagy pár kör van hátra! Önmagunk tüzelése, a feladás kérlelhetetlen elutasítása ez, ami a saját erőnk.

Komplexen működik, és mindkettőre szükség van!

Azt gondolom, hogy mindkét irány, mind a külső, mind a belső motiváció kell ahhoz, hogy ne adjuk fel, kitartsunk, küzdjünk! A saját erőt önmagunkban keressük, akár tudatosan fejlesszük, a külső támogatásra, erőforrásokra pedig figyeljünk, halljuk meg, lássuk meg őket!

img_20161110_082620.jpg

Részemről szeretném mindenkinek megköszönni az eddigieket, mind a kihívás résztvevőinek, mind a kommentelőknek, vagy a személyesen tanácsot adóknak, sokat jelent, hogy vagytok, olvastok, betársultok mellém, köszönöm az erőt, amit tőletek kapok, igyekszem viszonozni!

Szólj hozzá

blog motiváció Béla Készül futáskihívás